Notícies

Publicat: 29/01/2019

Data: 28 de febrer de 2018

Lloc: Edifici Palau de les Heures, Campus Mundet, UB (Passeig de la Vall d'Hebron 171. 08035 Barcelona) 

Publicat: 02/01/2019

Des de la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica volem manifestar el nostre desacord amb aquesta mesura i instem al Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social a que trobi una solució a aquest problema.

Publicat: 02/12/2018
Publicat: 02/10/2018
Publicat: 29/09/2018
Publicat: 21/09/2018
Publicat: 23/04/2018

Amb motiu de la celebració de la Setmana Mundial d'Al·lèrgia 2018 (del 22 al 28 d´abril) i sota el lema "Una picor que erupciona", la SCAIC (Societat Catalana d'Al·lergologia i Immunologia Clínica) vol afegir-se a la iniciativa de la WAO (Organització Mundial d'Al·lèrgia) que enguany estarà dedicada a la Dermatitis Atòpica. El seu propòsit és difondre el coneixement de la patologia i promoure l'intercanvi d'opinions i idees entre els diferents professionals de la salut, educadors , pacients i autoritats sanitàries.

Publicat: 16/04/2018

XVIII Reunió d'Infermeria de la SCAIC

Publicat: 11/04/2018

la propera sessió del curs acadèmic de la SCAIC, aquest any organitzada pel Comitè d'Al·lèrgia a Himenòpters, es celebrarà el dissabte 14 d'abril de 2018

Publicat: 20/03/2018
  • El 2018 les pol·linitzacions hivernals (xiprer, freixe, avellaner) han començat amb retard pel fred del febrer i així ho faran també les primaverals, si bé ho faran amb força, superant en moltes ocasions les concentracions mitjanes històriques enregistrades de 1994 a l’actualitat. Donat que la intensitat de la pol·linització ve lligada a la disponibilitat d’aigua i que les precipitacions de febrer ens han salvat amb escreix de la sequera que veníem patint, que hi ha reserva d’aigua acumulada en forma de neu, i que la primavera es preveu càlida i amb les pluges característiques, s’esperen pol·linitzacions importants, per damunt de les mitjanes.
  • Aquesta primavera, quan les pol·linitzacions coincideixin amb pluges, es poden veure afectades, perquè les gotes d'aigua arrosseguen el pol·len i les flors cap al terra. Normalment, quan això passa, les pol·linitzacions queden escurçades en el temps i a l’aire acaba havent-hi menys pol·len del que s’hauria pogut generar.
  •  Però la mateixa pluja que neteja l'aire de pol·len (i la neu acumulada a muntanya quan es desgeli) serveixen de reg per a les plantes que pol·linitzaran més endavant i ens podem trobar que tinguem pol·linitzacions primaverals i estiuenques importants de parietària, gramínies, plantatge, blets i olivera, entre d'altres. 
  • Alguna cosa podria canviar aquestes prediccions que ara mateix poden ser una mica preocupants pels al·lèrgics? Sí!, tot podria canviar si la primavera fos força plujosa durant les hores de llum i també si les temperatures passessin força ràpidament a ser superiors a les esperades en primavera, perquè podrien fer que les floracions i pol·linitzacions duressin menys temps de l’habitual i per tant afectessin durant menys temps.