Notícies

Publicat: 20/03/2018
  • El 2018 les pol·linitzacions hivernals (xiprer, freixe, avellaner) han començat amb retard pel fred del febrer i així ho faran també les primaverals, si bé ho faran amb força, superant en moltes ocasions les concentracions mitjanes històriques enregistrades de 1994 a l’actualitat. Donat que la intensitat de la pol·linització ve lligada a la disponibilitat d’aigua i que les precipitacions de febrer ens han salvat amb escreix de la sequera que veníem patint, que hi ha reserva d’aigua acumulada en forma de neu, i que la primavera es preveu càlida i amb les pluges característiques, s’esperen pol·linitzacions importants, per damunt de les mitjanes.
  • Aquesta primavera, quan les pol·linitzacions coincideixin amb pluges, es poden veure afectades, perquè les gotes d'aigua arrosseguen el pol·len i les flors cap al terra. Normalment, quan això passa, les pol·linitzacions queden escurçades en el temps i a l’aire acaba havent-hi menys pol·len del que s’hauria pogut generar.
  •  Però la mateixa pluja que neteja l'aire de pol·len (i la neu acumulada a muntanya quan es desgeli) serveixen de reg per a les plantes que pol·linitzaran més endavant i ens podem trobar que tinguem pol·linitzacions primaverals i estiuenques importants de parietària, gramínies, plantatge, blets i olivera, entre d'altres. 
  • Alguna cosa podria canviar aquestes prediccions que ara mateix poden ser una mica preocupants pels al·lèrgics? Sí!, tot podria canviar si la primavera fos força plujosa durant les hores de llum i també si les temperatures passessin força ràpidament a ser superiors a les esperades en primavera, perquè podrien fer que les floracions i pol·linitzacions duressin menys temps de l’habitual i per tant afectessin durant menys temps.
Publicat: 09/11/2017

Des del Comitè d' Al.lèrgia Cutània de la SCAIC s´ha creat la Primera "Escuela de Urticaria" per pacients amb urticària crònica.
L'acte tindrà lloc el proper  30  d´novembre de 2017, de 18:00-21:00h, a l´Hotel Olivia Balmes de Barcelona i constarà de vàries xerrades orientades per conèixer més el què és la urticària, com afecta a la qualitat de vida, falsos mites i  nous tractaments.  L' objectiu principal és millorar el coneixement  de la urticària tant per al pacient com per al seu entorn amb la intenció que això tingui també un impacte positiu amb la seva qualitat de vida. 

Publicat: 20/06/2017

Plant*tes és un projecte de ciència ciutadana. 

Inicialment identifica 11 tipus de plantes

Publicat: 10/04/2017

Els al·lergòlegs denuncien que en algunes demarcacions hi ha un únic especialista per atendre 200.000 habitants.
Reclamen a Salut que desenvolupi un model d'atenció pendent des del 2010.

Publicat: 06/04/2017

ALTELLUS 150 MICROGRAMOS NIÑOS, SOLUCIÓN INYECTABLE EN PLUMA PRECARGADA, 1 pluma precargada de 2 ml (NR: 67263, CN: 656715)

  • Lote: 5ED824AN, fecha de caducidad: abril 2017

ALTELLUS 300 MICROGRAMOS ADULTOS, SOLUCIÓN INYECTABLE EN PLUMA PRECARGADA, 1 pluma precargada de 2 ml (NR: 67264, CN: 656714)

  • Lote: 6FA293R, fecha de caducidad: septiembre 2017