Detall de la notícia

Al·lèrgia a la picada d'insectes himenòpters (vespes i abelles)
Publicat: 11/10/2018

El passat dissabte 6 de octubre 25 especialistes en Al·lèrgia de Catalunya es van reunir al Molí del Foix de Santa Margarida i els Monjos (Barcelona) per abordar diferents temes d'interès relacionats amb l'al·lèrgia a la picada d'insectes himenòpters (vespes i abelles), patologia poc prevalent però que pot arribar a tenir conseqüències fatals. La reunió va ser organitzada per la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica (SCAIC) i la companyia biofarmacèutica ALK-Abelló.

La preocupació davant l'avanç de la vespa asiàtica (Vespa velutina) i les implicacions que aquesta espècie invasora pot tenir entre els al·lèrgics a les vespes va ser un dels temes abordats per l'especialista en la matèria, el Dr. Manuel Lombardero.

Posteriorment, la Dra. Carmen Moreno, cap de servei d'Al·lergologia de l'Hospital Reina Sofia de Còrdova, un dels centres de referència a Espanya sobre aquesta patologia, va parlar de la importància de realitzar un correcte diagnòstic de manera que es pugui implementar el tractament amb la vacuna al·lergènica correcta, les quals tenen una taxa de curació al voltant del 90%.

La doctora Remei Guspí, coordinadora del Comitè d'Al·lèrgia a himenòpters de la SCAIC va presentar les dades de l'estudi de procedència geogràfica dels pacients al·lèrgics a vespes i abelles. Per mes informació a l'àrea privada de Utilitats Professionals/Documentació

La jornada va concloure amb la visita al apiari de Xavi Llobet, President de la ASSOCIACIÓ CATALANA D ́APICULTORS (ACDA).