Detall de la notícia

JORNADA DE CLOENDA DE LA SOCIETAT CATALANA D’AL.ÈRGIA I IMMUNOLOGIA CLÍNICA 2018
Publicat: 11/06/2018

JORNADA DE CLOENDA DE LA SOCIETAT CATALANA D’AL.ÈRGIA I IMMUNOLOGIA CLÍNICA

Els passats 7 i 8 de juny es va celebrar a Barcelona la Jornada de cloenda del curs acadèmic de la Societat Catalana d’Al.lèrgia i Immunologia Clínica (SCAIC).

Enguay s’han tractat les darreres novetats dels diferents camps de la nostra especialitat.

La primera jornada es va obrir amb un interessant debat sobre els protocols d’estudi d’al.lèrgia a penicil.lines, tot discutint en quins casos s’ha de seguir un protocol clàssic i en quins se’n pot fer un de més abreujat.  La segona part del matí va servir per recordar aspectes immunològics i clínics de les malalties autoinflamatòries, així com les novetats sobre la immunoteràpia del futur, entre d’altres temes. Varem també parlar sobre al.lèrgies menys freqüents.

La segona jornada es va iniciar amb un repàs a les darreres teràpies biològiques per l’asma greu, i es va seguir d’una xerrada sobre co-morbilitats cardiovasculars en certes malalties al.lèrgiques. Així mateix es va repassar les darreres tecnocologies útils en el diagnòstic en el nostre camp.

Ha estat una jornada amb una elevada participació, segons les paraules de la Presidenta, la Dra. Teresa Dordal. El curs de l’SCAIC queda així conclòs, esperant que el proper sigui igual o més profitós